Een bericht aan mijn vroegere zelf en al mijn metgezellen die hier nu, as we speak, doorheen gaan.
Broeders en zusters wees sterk en zet door.
Je kent het wel. Je traint nu ongeveer een half jaar écht serieus en let goed op je voeding.
Je merkt dat je al iets breder bent geworden en bent er super trots op.
Good for you, je hebt er hard voor gewerkt, oprecht!
Je hebt het op dit punt alleen nog maar over fitness en voorziet iedereen van tips terwijl ze er niet eens om vragen.
Je voelt je de man. Je bent de man. Niks mis mee.
Jouw bijbel is geschreven met Broscience. Neer gekalkt met vloeibaar magnesium door de-nivea-zachte-handen van Brozef. Brozef traint namelijk ook nog met handschoentjes.
Benen trainen doe je nog niet echt, want je voetbalt op woensdag en op vrijdag en op zondag, want dan heb je wedstrijd. Curlen doe je in het squatrek en je ROM’s maak je half af. Je traint met het trainingsschema van Ronnie Coleman en op je tanktop staat Train Insaiyan. Je bent een KRB’er.
“Cool man, je bent dus veel met je voeding bezig?” – Ronald
“Kip, rijst en broccoli, bro! Moet wel aan mijn gains denken natuurlijk.” – E. Enzijdig
” Mmmh Lekker hoor, eet je ook nog andere dingen?” – Ronald
“Nee, bro. Ik wil niet dat mijn bloedsuikerspiegel te hoog wordt, daarom pak ik ook alleen zilvervliesrijst.” – E. Enzijdig
“Aaaaah, inderdaad. Dat moeten we niet willen! Eet je dat nou eigenlijk vaak?” -Ronald
“Minimaal drie keer per dag en verder ook nog een shake ’s ochtends en na de training. Maar hey, ik spreek je snel, bro. Mijn work-out zit erop en ik moet binnen een half uur mijn shake pakken, anders is mijn work-out voor niks geweest.” – E. Enzijdig
“Good luck with that!” – Ronald
KRB’er staat voor kip-rijst-broccoliër. Een KRB’er is iemand die alleen maar KRB eet omdat ie het “ergens” op internet heeft gelezen dat het wondervoer is.
Als je kip-rijst-broccoliër hardop uitspreekt, krijg je het moeilijk uit je strot.
Paradoxaal en grappig, want ik krijg droge KRB namelijk moeilijk dóór mijn strot.
Hoe verder je komt met fitnessen/bodybuilden des te beter ga je bepaalde dingen begrijpen. Je gaat inzien dat bepaalde dingen echt debiel waren en je zal je achteraf de ogen uit je kop schamen. Je gaat op een bepaald punt inzien dat je eigenlijk nog bijna niks weet omdat er zoveel over “gezondheid” te leren valt.
Dit is eigenlijk met alles in het leven zo. Op het moment dat jij denkt dat je alles weet, ben je dus eigenlijk onwetend. Zodra je jezelf door blijft ontwikkelen zal je op een punt komen waar jij inziet dat er nog zoveel te leren valt, dat jij eigenlijk nog bijna niks weet. Hierdoor kun je zelfs onzeker worden over de dingen die wel “zeker” weet.
Onduidelijk en wil je hier meer over lezen? Dan verwijs ik je naar de blog van Jelmer de Boer over dit specifieke onderwerp. Hij laat met duidelijke grafieken zien wat ik bedoel. Handig.
Je zal dus ook in gaan zien dat alleen maar kip, zilvervliesrijst en broccoli wellicht wel je macro’s lekker opvult. Maar dat het:
1) Tering saai is.
2) Zilvervliesrijst mega goor en droog is.
3) Je meer verschillende micro’s nodig hebt.
4) Een completer aminozuurprofiel binnen moet krijgen.
5) Je dit de rest van je leven echt niet zal blijven eten.
Daarom denk ik nu, zeven jaar nadat ik begonnen ben met “bezig zijn met voeding”, het volgende over voeding:
Pot tandoori nog aan toe, had ik maar wat vaker smaak aan m’n kip, rijst en broccoli toegevoegd.
P.s. Ja, ik moest een blogpost verzinnen waarmee ik deze grap kon maken. Nee, ik heb er geen spijt van.
De grap heb ik overigens ergens diep in de krochten van Facebook gevonden, de rechtmatige eigenaar mag van mij de credits komen claimen. Het “gesprek” heb ik natuurlijk verzonnen. Je moet toch iets als je een statement wil maken.
Reacties